Rezervišite termin : 033 624 847, 061 137 135

      

Oftalmologija

 

POĆETNA    O NAMA    KONTAKT    KONTAKT    Cjenovnik

 

Oftalmologija je najegzaktnija i najobjektivnija grana medicine. Razlog je jednostavan i razumljiv.
Oko je lako dostupno pregledu , svi njegovi dijelovi osim vidnih živaca i centra za vida, vide se i svaka promijena uočava .  Kako se pri klasičnom pregledu oka koriste veoma savršeni instrumenti  koji uveličavaju od dva pa čak do 20 puta pa i pored toga ima i spcijalne pretrage pomoću savremene tehnologije OCT, 3D snimanje, digitalne tehnike i internet, jasno je da se detalji nevidljivi golim okom lako uoče, interpretiraju, slikaju i dokumentiraju. Drugim riječima , očni ljekar „vidi zašto pacijent ne vidi“. Očni ljekar je u stanju da otkrije uzrok ne samo slabog vida već i bola, svraba i svega ostalog što oku smeta. A to je nešto sa čime ostali ljekari ne mogu uvijek da se pohvale.

Za razliku, na primjer, od internista koji svoju dijagnozu postavlja na osnovu laboratorijskih, rendgenskih i drugih nalaza,očni ljekar svojim očima vidi promijene u oboljelom organu,u ovom slučaju oku.
Na očnom dnu se vidi stanje u mozgu (obzirom da je oko prednji dio mozga), kvalitet krvnih sudova cijelog tijela,stepen oštećenja koji je u organizmu izazvao povišeni krvni pritisak, dijabetes i druge bolesti.
Da li znate da su vrlo često očni ljekari ti koji prvi otkriju dijabetes, povišen krvni pritisak, tumor mozga, oboljenja bubrega. A sve to pregledom očnog dna čovjeka koji se očnom ljekaru obratio možda samo za promjenu naočara ili radi ljekarskog uvjerenja za, na primjer, vozačku dozvolu jer je oko prozor organizma.

 

Oko je prozor organizma

 

Očno dno " Na očnom dnu se vide stanje u organizmu"

 

 

Specijalistička ordinacija za očne bolesti "Dr. El-Halabi" 2017